dimecres, 30 de gener de 2013

La "nova" Mare de Déu de Fontscaldetes

30 de gener de 2013

El passat dimecres, 30 de gener, alguns membres de l'Associació d'Amics de Fontscaldetes, vam anar al Palau Arquebisbal de Tarragona a recollir la imatge de la Mare de Déu que – fidel a la promesa que ens va fer durant la primera missa que va oficiar a Fontscaldetes – l'arquebisbe havia donat ordres que se'ns lliurés.

El secretari particular de l'arquebisbe, Mossèn Josep Manuel González Álvarez amb Mossèn Antoni de la parròquia de Cabra ens van rebre al Palau i ens van fer entrega de la imatge. La Mare de Déu és una imatge Mariana, feta a Olot a finals del segle XIX, de les anomenades de cap i pota: l'artesà només obrava les parts visibles –cara, mans i peus– donat que la resta queda amagada sota la roba.

L'arquebisbat ha cedit durant 50 anys aquesta imatge a la parròquia de Cabra per a ser posada a l'altar de Fontscaldetes i traslladada a l'església de l'Assumpta quan s'hi faci alguna cerimònia religiosa. Per a la primera missa, el Joan Adserà ens va deixar una Mare de Déu. Ara, hem pensat que sigui el mateix Joan Adserà qui li faci el nou vestit.

La Mare de Déu de Fontscaldetes.

El Joanito Tous Esteve, el Francesc Tous Pimàs i el Josep M Rovira i Valls de l'Associació d'Amics de Fontscaldetes amb Mossèn Antoni al Palau Arquebisbal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada