Articles més recents

dimecres, 28 de setembre de 2011

Nova benedicció de l'església

El ritual de la nova bendicció* de l'església de Fontscaldetes, dedicada a l'Assumpció de la Mare de Déu, fou feta per l'arquebisbe de Tarragona Dr. Jaume Pujol i Balcells el dia 28 de setembre de 2011.

A l'acte hi assistiren el rector de la parròquia de Cabra, mossèn Josep Maria Font; el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Albert Vallvé; l'alcalde de Cabra, Andreu Ferré; el president de l'Associació d'Amics de Fontscaldetes, Francesc Tous; acompanyats d'una bona representació de veïns de Cabra entre els que destacaven la família Baldrich que foren els darrers veïns de Fontscaldetes concretament de la coneguda com cal Rovira.

L'acte va començar amb un petit audiovisual a través del qual, els membres de l'Associació van explicar als assistents les tasques que s'havien dut a terme a Fontscaldetes des de l'estiu del 2008, data que es van començar la neteja de la font, de la plaça i de l'església.

Seguidament, l'arquebisbe de Tarragona va procedir a beneïr l'església.
Com a dades curioses, val la pena fer constar que la imatge de la Mare de Déu que presidí l'acte fou cedida pel Joan Adserà i Riba, veí de Cabra. Els bancs que hi ha a l'església de Fontscaldetes provenen de l'església del Pla de Santa Maria i foren cedits per aquesta parròquia.
Per evitar ensurts, l'altar de l'església, el Nen Jesús, el Sant Crist, i la resta d'elements de Fontscaldetes, es guarden al temple parroquial de Cabra.

*Aclariment: segons el mossèn, el ritual que es va fer corresponia a la Benedicció de les obres de l'església. Els rituals de la Consagració, Benedicció i Dedicació -habituals en els temples catòlics- es devien fer al segle XVIII en erigir el nou temple. L'església que hem restaurat és la mateixa que hi havia llavors. De moment, fins que no tinguem una confirmació oficial, direm que es va beneïr l'església. Quan n'estem segurs rectificarem aquest mateix escrit. Preneu-lo, de moment com a provisional.

El nou altar de l'església de Fontscaldetes amb la imatge de la Mare de Déu cedida pel Joan Adserà

Benedicció de l'església de Fontscaldetes per l'arquebisbe de Tarragona, Dr. Jaume Pujol i Balcells

L'arquebisbe de Tarragona, Dr. Jaume Pujol; el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Sr. Albert Vallvé; i el president de l'Associació d'Amics de Fontscaldetes, Francesc Tous, durant lacte a Fontscaldetes.

Assitents a l'acte de benedicció de l'església de Fontscaldetes

Lectura de la benedicció de l'església de Fontscaldetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada