dissabte, 20 d’abril del 2019

Ebri Knight grava "La voz dormida" a Fontscaldetes

Els carrers de Fontscaldetes van ser l'escenari escollit pel grup català de folk rock Ebri Knight per enregistrar el seu darrer videoclip "La voz dormida".

Els sis membres d'abri Knight a Fontscaldetes
Els productors d'Ebri Knight es van posar en contacte amb l'Associació d'Amics de Fontscaldetes, mitjançant aquest mateix bloc. Naturalment els vam donar totes les facilitats, com no podria ser d'altra manera.

Tal com consta en els crèdits, l'enregistrament es va dur a terme el dia 3 de març de 2019. En quatre setmanes ja havia aconseguit més de 75.000 visualitzacions a You Tube.

El nom de l'Associació figura entre els agraïments als col·laboradors, amb el de l'Ajuntament de Cabra, donat que aqauesta es va fer càrrec de fer la neteja dels carrers i de la plaça.

Col·laboracions com aquesta ens fan sentir orgullosos de la nostra tasca. Gràcies amics d'Ebri Knight per haver escollit el nostre poble.





Diversos mitjans de comunicació s'han fet ressò de la notícia, la qual cosa representa un alè d'aire fresc cap a la protecció d'aquest poblet abandonat, que es troba, alta vegada, amenaçat per continuats atemptats contra el patrimoni. Feu-ne difusió, aneu a Fontscaldetes sovint, i si veieu que algú hi fa mal, crideu-li l'atenció. Només així aconseguirem salvar Fontscaldetes.

Fontscaldetes i Ebri Knight al TN Comarques de TV3




Ebri Knight homenatja el bàndol republicà amb l'EP 'La voz dormida' 

 

Coincidint amb el 80è aniversari del final de la Guerra Civil, aquest dilluns 1 d'abril, Ebri Knight publiquen l'àlbum 'La voz dormida', un homenatge al bàndol republicà a través de quatre cançons. El grup d'Argentona ha volgut "reivindicar" amb el seu nou disc els perdedors de guerra, i convertir-lo un "testimoni i altaveu de 80 anys de silenci i oblit". 
En el nou àlbum Ebri Knight es fa seus els referents polítics destruïts pel franquisme, com són el republicanisme, el món llibertari, l'alliberament cultural i la lluita obrera. 'La voz dormida' conté quatre cançons. '1939', una introducció que "contextualitza" els 80 anys transcorreguts des del final de la Guerra Civil ("durant els quals no s'ha reparat el genocidi ideològic", canten); 'La voz dormida', el single del disc, amb un text en castellà inspirat en l'univers poètic de Miguel Hernández o García Lorca, una generació de poetes "molts d'ells exiliats, afusellats o represaliats" als quals homenatgen; 'Canción del frente unido', una adaptació d'un himne històric de l'esquerra alemanya compost per Bertolt Brecht i Hannns Eisler el 1934; i 'El partisano', una adaptació lliure de 'The Partisan', que Leonard Cohen va adaptar al seu torn de la cançó de resistència francesa 'La Complainte du Partisan'. Adaptada "pensant en la realitat dels maquis i en l'exili" compta amb la col·laboració de Gemma Humet.
©ACN Barcelona.01/04/2019-
La Voz Dormida

La voz dormida bajo las sombras
de una colina de sangre roja.
Frente a los siglos, prendida en llamas,
dormida bajo un árbol sin ramas.
Volaron pájaros negros de acero,
silbando truenos, rompiendo el cielo.
Disparen gritos de rabia y de amor.
Qué es lo que canta el ruiseñor.
Cada columna y sus banderas,
y en cada orilla un corazón.
Y temblarán las cordilleras
a nuestro son.
La voz dormida resuena en las flores
de cada alborada dispuesta a luchar.
La voz dormida vuelve a despertar.
Traerá la vida de aquel mundo nuevo
que entre las tormentas supimos soñar.
La voz dormida, la voz dormida vuelve a despertar.
La voz dormida, encarcelada,
sueños hundidos entre las aguas.
Fueron millones bajo la lluvia
desafiando la noche oscura.
Contra los muros se alzaron los pueblos
silbando truenos dinamiteros.
Disparen gritos de rabia y de amor.
Qué es lo que canta el ruiseñor.
© Ebri Knight, 2019

Pots veure el videoclip fent click aquí.




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada